Наско Сираков изрази желание да получи акциите на Левски и призова сегашните собственици да му ги връчат възможно най-бързо.

Той изрази мнение, че това, което се случи в сряда пред Министерски съвет е най-ужасното нещо в историята на клуба.

Сираков добави пред bTV, че ако застане начело на "сините", няма да иска финансова помощ от министър-председателя Бойко Борисов, защото това е конфликт на интереси. Освен това смята, че Божков и Попов ще влязат в сърцата на феновете, защото са погасили голяма част от дълговете на Левски.

"Заявих в четвъртък на Васил Божков и в петък на Георги Попов, че съм готов да получа акциите на Левски. Това мое решение дойде след това, което се случи в сряда. То е най-ужасното нещо в историята на Левски. Това беше подигравка с името на Апостола и на тия момчета, които създадоха Левски преди 105 години. Това бе подигравка с бащата на Георги Аспарухов, с мен, Соколето, Гонзо, Вуцата и т.н. Акциите на Левски са инструмент, с който да се работи за доброто на Левски. Ясно заявих, че нямам работа да разговарям с премиера. Чувствах още в сряда в 9 часа, че той нямаше да вземе тези акции. Той нямаше право да ги вземе като такъв. Той е председател на всички футболни клубове, макар и фен на Лески. Това е конфликт на интереси.

Аз съм готов да получа акциите. Губи се време, а часовникът тиктака и отброява времето назад за Левски. Левски не е създаден да се спасява, а да побеждава. В момента времето ни притиска и не можем да направим нищо за спасението без акциите. Министър-председателят няма какво да му кажа, но на Васил и Жоро ще кажа, че те направиха изключително много през тази една година. Намалиха дълговете от 32 милиона на 16, което е фантастичен резултат. Призовавам ги да направят последната крачка, с която да останат в сърцата на нашите привърженици. Да дадат акциите - дали при мен или при ветераните. Аз съм готов като физическо лице винаги да ги взема. Ние няма да спасяваме Левски, а ще побеждаваме с него.

Много съм далеч от мисълта да бъда финансов или морален съдник на когото и да е. Трябва да си дадем сметка защо сме стигнали дотук. Това е заради лошо управление. Не може да харчиш повече отколкото имаш. Трупат се дългове. Не може да не плащаш на държавата и на НАП. Всички тези хора начело на Левски ги познавам и съм сигурен, че искаха да успеят. Но всички ние левскарите сме виновни, за да се стигне до това положение. Едни с действията си, други с бездействията си. Готов съм да поема моята отговорност. Бях се дистанцирал и не ходех на стадиона. Най-сериозният проблем в момента е собствеността. Това е същността на проблема. На мен не са ми обещавали, че ще ми прехвърлят акциите. Четох някъде, че съм готов с екип. Това са хипотези, които нямат общо с истината. В Левски работят много сериозни професионалисти. Може би ще има нужда от допълване, но да слагам каруцата пред коня, при положение, че акциите може да седят така още един, два месеца. Това е големият проблем. Призовавам досегашните собственици да вземат бързо решение.

Левски няма само пасиви, но и активи. Има пари, футболисти, телевизионни права, приходи от билети. За 2020 година до момента в най-тежкия момент на света са събрани 800 хиляди лева от билети и карти. Ние няма да молим премиера. Това е срамно само да си го помисля. Той да не е банкова институция? Той може да помогне само с логистика. Това са дългове, които ние сме натрупали. Това би ми казал и той. Ще се оправим със сигурност. Това, което направиха феновете, е без аналог. Големият проблем е след 3 години да не дойдем пак на тази ситуация. Трябва ясна стратегия и визия как ще изглежда Левски след месец, година и пет години. Най-важното е прозрачност в управлението. Парите ще дойдат в Левски. С тази маса фенове всички ще дойдат да рекламират в Левски.

Не може да се докарват скъпоплатени треньори и чужденци и да им плащаш обезщетения. В Левски се похарчиха десетки милиони левове. Това не може да продължава така. Левски не може да стане като ЦСКА. Единственият вариант е, ако акциите не дойдат, но това не съществува като вариант. Те акциите дори и да са в мен, по същият начин ще бъдат на Богата Жечев, на Кирил Ивков, на Гонзо, на всички, които са дали живота и здравето си на Левски. Същото важи за привържениците. Който, където и да се намира, ще се чувства собственик на Левски. Моите резултати като ръководител говорят достатъчно. Под мое ръководство бяха докарани 50 милиона лева от продукт. Нямаше никакви финансови проблеми.

Всеки ден говоря с Мъри (Станимир Стоилов б.а.). Той е отчаян. Ще искам съвети от него, но Левски си има треньор. И има възможност да спечели прословутата Купа, за която мечтаем от 15 години. Но и да не стане, не е фатално. Където е текло, пак ще чете. Въпросът е това, което е правено досега, да не продължава", заяви Сираков пред "120 минути в bTV".