Наско Сираков говори пред близкото до футболния Левски издание levski.365 ден, след като клубът изпусна срока да погаси задължения към администрация и играчи, които попадат под мониторинг на УЕФА.

Това означава, че оттук нататък европейската централа може да извади тима от турнирите си за една или две години. Сираков призна, че се надява на отсрочка от Европа и пари за плащане на тези задължения към момента в касата няма.

Ето още какво заяви новият силен човек на "Герена", където финансовата криза придобива все по-притеснителни размери.

"Може и още да се свият разходите за заплати, не сме постигнали още това, което съм си поставил като цел - заяви пред levski365.com Сираков. - Сигурен съм, че с много по-малко средства ще можем да стегнем добър отбор.

Естествено, втората мярка или стъпка за подобряване на ситуацията, са изходящите трансфери. Чакат се такива на най-добре котираните играчи на клуба - Станислав Иванов, Паулиньо и Робърта.

"Дали ще успеем да направим трансфери и за колко пари, е трудно да се каже - коментира легендата. - Но това е все пак перспектива и работим доста усилено да успеем." Проблем идва от съвсем променения трансферен пазар не само у нас, който се сви заради икономическата криза, дошла и във футбола с пандемията.

И на трето място - кампанията с членски карти, на която се залага много.

"Успехът ще зависи от това доколко достъпни са тези карти за левскарите, колко лесно могат да се сдобият с тях и най-вече от начина, по който комуникираме с привържениците - каза по темата Наско Сираков. - Не мога да кажа, че имам конкретни очаквания колко хора ще се купят членски карти. Факт е, че дарителската кампания и подновяването на сезонните билети не вървят, както ни се иска."

Сираков още веднъж декларира оптимизъм, въпреки че ситуацията в клуба определено не е розова:

"Казвал съм го много пъти вече - нямаме нерешими проблеми. Ако не се бяха натрупали оперативните задължения от около 5 милиона от февруари досега, щяхме значително по-бързо да се справим. Това е истината - тези 5 милиона ми създадоха доста безсънни нощи."

По въпроса с това какъв състав ще видим от Левски през новия сезон, който започва идната седмица, притежателят на контролния пакет акции коментира:

"Мисля, че ще вземем няколко опитни футболисти и ще се получи добър отбор, а това предстои в следващите дни. Да, Левски ще преболедува и винаги може да се получи някоя загуба, но в никакъв случай не съм песимист за старта на сезона. Берое е силен съперник, но пък наскоро ги бихме в Стара Загора, така че нека не ни отписват."

"Сините" стартират именно срещу този противник в първия кръг от новия шампионат.