Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков направи любопитен коментар за случващото се в клуба.

Легендата говори пред "Труд" както по темата за новия треньор, така и за отношенията си с феновете и за финансовата ситуация в клуба.

Ето всичко по-интересно от думите на Сираков:

За новия треньор

В тези 2 месеца, които оставаха от тогава до края на първенството, не искахме да правим много резки движения. При всички положения ще има шеф на школата и старши треньор за следващия сезон. Дали наставник ще е Елин Топузаков или някой друг, ще видим, животът продължава. Дали Топчо може да остане за постоянно? Да, разбира се. "Левски" може без всеки, абсолютно без изключение. Няма какво да униваме и да се връщаме назад. Във футбола винаги съм казвал, че няма вчера, а днес и утре. Предлагани са ни от различни мениджъри, но дали ще е българин или чужденец, ще се решава тепърва. Когато определим кой ще е треньор, той ще има главната дума по селекцията. "Левски" в момента има добър и качествен състав. Разбира се, при всички положения ще търсим 2-3 качествени попълнения, ако няма изходящи трансфери.

За отношенията със Станимир Стоилов

Не съм се чувал с него след раздялата, но и не сме се карали. Получих съобщение за рождения ми ден. Предполагам, че и той има нужда от време, за да му се проветри главата.

За търсенето на изпълнителен директор

Водим разговори с...искам да е млад човек, интелигентен. Трябва да има няколко неща в своето CV- да разбира от финанси, маркетинг. Водим разговори, при всички положения ще намерим човек.

За дълга към НАП

В момента върви кампанията за акциите. Всички приходи, които постъпят, ще бъдат вкарани в НАП. На този етап точни суми не мога да дам, най-добре е главният счетоводител на клуба да коментира темата. Първо трябва да си оправим проблемите с НАП, които са натрупани с годините. Истината е, че през последните повече от 10 години "Левски" се превърна в синоним на некоректност към много страни - държава, мениджъри, футболисти. До 2008 година бяхме средно европейски клуб като организация и поведение. Ако погледнете колко дела са водени, а и продължават да се водят, ще видите за какво става въпрос. Това е воденичен камък, който ни виси на шията и ако искаме да се превърнем отново в средно европейски клуб с нормални отношения към всички, трябва да започнем от проблема с държавата.

За отношенията с феновете

Казвам това, което мисля и усещам. Знам, че на някои хора не им харесва, но много малко ме вълнува. Истината е, че в момента аз съм мажоритарният собственик на "Левски". Война не водя с абсолютно никого. За мен е най-добре всички фенове да са обединени и да подкрепят отбора. Ако на някой не му харесва нещо или определен човек, това си е негов проблем. Не мога да въздействам на всички по еднакъв начин, няма и да се стремя. Разговори мога да водя с абсолютно всеки, да заповяда. Не бягам от срещи и коментари... Съжалявам много, аз не съм проститутка на повикване, защото те решили 4 дни преди Общото събрание да си правят среща с ръководството. Не бях в София и го заявих. Дни по-късно бях на Общото събрание и всякакви въпроси, каквито искаха, можеха да бъдат обсъдим там. Заплахи съм получавал от елементарни типове, но те не знаят с кой си имат работа. Това не може да ми въздейства или да ме уплашат току-така.

Снимка: БТА

За евентуално некласиране в евротурнирите

Няма да е фатално. Ако заслужаваме с играта да се класираме, ще се класираме. Ако не, значи не сме направили достатъчно през цялата година. Имахме много тежък период от 11 мача без победа. Все пак мисля, че сме на добра изходна позиция преди плейофите и всичко зависи от нас.

За съдиите и отношенията с БФС

Това са най-нормалните неща за българския футбол, вече нищо не ни учудва. Само че реално ние нищо не можем да направим. Не искаме и да се оплакваме. Казали сме си нашето мнение за работата на този футболен съюз. Имаме достатъчно проблеми в момента в самия клуб, за да отделяме време и енергия за футболния съюз... Умея да разделям професионалните от личните отношения. С Боби Михайлов в личен план нямаме проблеми, аз имам претенции към работата на футболния съюз и затова ги изразявам.

ИЗБРАНО