Легендарният голмайстор на "Левски" Наско Сираков обяви, че води преговори, които ще изстрелят клуба в друга орбита. Бившият национал се спря съвсем за кратко пред медиите след края на Общото събрание на акционерите на клуба, на което стана ясно, че единствената новина, свързана с ръководството, е това, че Тити Папазов е аут от Надзорния съвет.

Там той ще бъде заменен от Антон Краус.

Сираков, който е собственик на мажоритарния пакет акции на столичани, не бе особено словоохотлив, но все пак отдели няколко минути на медиите.

"Напът съм да завърша разговори и да изстрелям "Левски" в друга орбита", лаконичен бе той.

"Когато има нещо завършено с която и да е компания, ще запозная цялата синя общност, защото го дължа на тях. Не хвърлям бомби и фойерверки. Не мога да кажа нищо повече. Дължа обяснение на всички фенове и дължа обяснение на тях. Когато има нещо, ще го обявя официално. Трябва да бъдат спокойни. Не съм се скарал с Мъри Стоилов, вчера бяхме около три часа заедно. Нито с него, нито с Ивков. Няма как да ни скарат", добави още Сираков.

Така става ясно, че той не се поддава на натиска на част от организираните привърженици, които гласно дадоха да се разбере, че желаят той да се раздели с контролния пакет акции. Става въпрос за феновете от сдружението "Левски на левскарите", които имаха среща преди няколко дни, а на нея приъстваха треньора Станимир Стоилов и изпълнителния директор Ивко Ивков.

Снимка: Bulphoto

Така на практика продължава да липсва яснота относно бъдещето на клуба и огромните задължения, които той има както към НАП, така и към предишния собственик Васил Божков.

Един от журналистите попита Сираков дали е наясно с това, че сръбския милиардер Драган Шолак, собственик на потенциалния купувач "Юнайтед Груп" се намира в България. Шефът на "сините" отговори единствено с усмивка.

В крайна сметка, вероятностите не са много и е твърде възможно Сираков да говори именно за "Юнайтед Груп", но всичко продължава да бъде единствено в сферата на догадките, след като той така и не даде нова информация.