Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков продължава да търси човек с финансови възможности, който да подсигури бъдещето на клуба.

След като по-рано тази година пропадна сделката със сръбския бизнесмен Драган Шолак, сега опция за смяна на собствеността има и тя пак е свързана със съседна на България държава.

По информация на "24 часа" Сираков предговаря с турски бизнесемен за акциите на столичния тим.

Става дума за Дурсун Йозбек, който е президент на истанбулския колос Галатасарай, а извън футбола се занимава с автомобилен бизнес, както и с хотелиерство в Истанбул и Анталия.

74-годишният турчин кара втория си мандат като президент на "Чим Бом".

Интересът към акциите на "Левски" е дошъл лично от Йозбек и така са започнали преговорите със Сираков, но към момента повече детайли относно случващото се няма.

През зимата нереализираният нов собственик Шолак плати лагера на отбора в Дубай, но след детайлен одит на ситуацията с финансите в клуба, до сделка с "Юнайтед груп" така и не се стигна.

Малко след като новината бе оповестена, Сираков реагира официално. Той отрече да води преговори, опитвайки се да тушира напржението сред феновете.

"Появилите се информации, че се водят преговори с турски бизнесмен за смяна на собствеността на "ПФК ЛЕВСКИ" категорично не отговарят на истината", лаконичен бе Сираков.