Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков отправи призив към феновете на "сините" относно честването на 80 години от рождението на клубната легенда Георги Аспарухов, което ще бъде отбелязано днес.

Сираков покани всички да се съберат на "Герена" в 12:30 часа, когато ще е церемонията.

Ето какво написа собственикът на "Левски":

"Скъпи левскари,

Днес предстои да отбележим 80 години от рождението на иконата за поколения "сини" сърца - Георги Аспарухов.

Легенда, останала в паметта на поколенията не просто като велик играч, а като явление за спортната общественост и цяла България.

За левскарите 4 май винаги ще остане по-особена дата, редом с рождения ден на любимия ни клуб. Защото днес не просто почитаме незабравимата деветка, днес е поредният ден, в който ние имаме рядката възможност и привилегия да се докоснем до неговото футболно и чисто човешко наследство. Защото това, което Гунди завеща на поколенията е най-кристалният образ на левскарския дух, характер и ценности.

За кариерата му е казано всичко, а победите и попаденията с "Левски" и националния отбор ще се помнят винаги. За всички левскари обаче той остава явление, надхвърлящо границите на играта футбол. Една искра, хранеща духа и носеща усмивка.

Наследство, което като естествен мост през поколенията се предава благодарение на неговата съпруга Лита Маркова и наследника му Андрей Аспарухов, които не спират да съхраняват спомена за Гунди и да са пазители на високите левскарски ценности.

Нека отбележим заедно 80-ата годишнина от рождението на великия Георги Аспарухов.

Очакваме ви на "Герена"!