Собственикът на Левски - Наско Сираков, планира лична среща със своя предшественик на поста Васил Божков в Дубай, пише "Тема Спорт".

Причината е, че Божков по документи има да получава сериозна сума от Левски, която е инвестирал чрез свои фирми в клуба под формата на заеми.

Самият Божков неведнъж е признавал, че е най-големият кредитор на Левски, но няма намерение да си иска тези пари обратно. Освен инвестираните от него 6 милиона лева, компании на Божков са изкупили дълга за построяването на Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов", с което дължимата му сума сериозно се е увеличила.

Целта на личната среща на Сираков с Божков е именно уточняването на тези отношения, защото бизнесменът във всеки един момент може да си поиска тази сума, а това на практика ще означава фалит на клуба.

Оптималният вариант от срещата е да се достигне до официално споразумение с Божков, че тези суми няма да бъдат изискуеми в нито един момент от бъдещето на Левски.

Подобен е казусът и с още един от бившите собственици на клуба - Спас Русев.

Той има да получава около 3 милиона лева от клуба, като макар на няколко пъти да обяви, че ги опрощава, то това не се е случило и по документи.

Позитивната новина за "сините" фенове е, че краткосрочните дългове са изчистени или по тях са постигнати споразумения. Казусът с Петър Хубчев и неговите помощници вече е решен, а клубът се е разбрал и с Насиру Мохамед.

Именно дълговете към ганаеца станаха причина за забраната на трансферите на клуба. "Сините" обаче вече са превели един транш на бившия си играч, което е спомогнало и постигането на споразумение за останалата част от сумата.