Левски официално представи разширяване на партньорството си с бетинг компанията "Palms Bet".

Дългоочакваният договор, който ще внесе доста спокойствие в клуба бе представен от собственика Наско Сираков и представителя на спонсорската компания Лъчезар Петров.

Договорът между двете страни е за пет години, но финансовите параметри около него не бяха разкрити.

Насо Сираков побърза да уточни, че това в никакъв случай не означава "златни реки" от пари на "Герена". Просто гарантира малко по-скойни времена и основна, около която клубът може да надгради в бъдеще.

Повече около партньорството между двете страни говори Лъчезар Петров, който уточни, че освен чисто финансовата подкрепа, компанията "Palms Bet" ще поеме много от администативните постове в клуба.

Със специалисти в различните сфери те ще опитат да подобрят начина на управление на клуба, ще бъде изготвен погасителен план за задълженията, а целта е чрез правилен маркетинг и реклама, да бъдат привличани и нови спонсори.

Наско Сираков пък коментира и темата около Станимир Стоилов. Той уточни, че на този етап това е единственият вариант за нов треньор, като в сряда предстои важен разговор. Стоилов не е поставял никакви финансови условия, просто иска да види, че има стабилност в клуба.

"Партньорството ни стартира преди около година, като то бе разширено в края на 2020-а. Продължаваме да работим за стабилизирането на клуба, като ще разширим партньорстовто в много различни насоки.

Договорът, който подписахме е за 5 години, като ще работим за развититие на клуба в различни страни и насоки, включително и финансово.

Ние нямаме спортна експертиза, там ще разчитаме на Наско Сираков и екипа му. Ние искаме с нашата управленска експертиза да помогнем на Левски да се стабилизира и да заработи добре, с дългосрочни стратегии за развитието му.

Финансовите параметри ще останат тайна. Целта е да изградим правилно работеща структура. Утре ще представя рамкова структура по време на Общото събрание на клуба.

Това включва създаването на доста нови отдели, които ще помогнат на клуба да се развива.

Преди договорът да стане факт, се запознахме много добре с финансовата картина в Левски. Едно от най-належащите неща е да бъде изготвен погасителен план, с който да започнем да погазяваме задълженията, които ужасно много тежат на клуба.

Трябва да избегнем ситауция, в която служители и футболисти да работят без заплащане.

Последните 10 години според мен за сметка на спортно-техническата част, в клуба са пренебрегвани административните структури, а в 21-и век няма как да имаш модерен клуб без такива структури", сподели представителя на бетинг компанията Лъчезар Петров.

Ето и какво допълни собственикът на клуба Наско Сираков:

Изключително съм благодарен за разширяването на партньорството с "Palms Bet". Но искам да знаете, че това не означава, че на "Герена" изведнъж ще потекат реки от пари.

Сметнали сме, че с правилния модел на работа и по-силната връзка с нашите привърженици, ще започнем да генерираме повече приходи, отколкото само и единствено от спонсорски договор.

Представители на нашите партньори ще има както в Управителния, така и в Надзорния съвет.

Искам отново да уточна. Това не е просто договор, с който просто ще влязат едни пари. Тук е договор за съвместна работа, която трябва да има ефект в дългосрочен план за клуба.

Знаете, че проведох разговор със Станимир Стоилов. Ясно искам да подчертая, че на този етап той е единственият ми избор. В сряда ще имам нов разговор с Мъри и представител на "Palms Bet", за да го запознаем до голяма степен с новата структура на клуба.

Аз съм убеден, че неговото огромно желание е да се завърне. Надявам се да започне една нова синя приказка.

Той никога не е поставял условия. Единственото, което го вълнува, е да има сигурност около клуба, каквато доскоро нямаше.

Никога не е ставало дума за пари и заплати. Такива разговори не са водени. Обясних му моментното сътояние, а и той знаеше какво е. Според мен той може да детонатор в положителния смисъл за избухването на една синя бомба.

Със сигурност след този договор може да гледам значително по-спокойно бъдещето. Имаме една добра основа".