Новият притежател на контролния пакет акции на футболния "Левски" Наско Сираков подготвя и първите си ходове в клуба.

Според в. "Тема спорт", един от тях е връщането на "Герена" на друг легендарен номер 9 от миналото - Георги Иванов-Гонзо. В момента той изпълнява ролята на спортен директор в родния си Локомотив (Пд), където е от няколко месеца.

Но Сираков иска да му даде същата власт в "синия" клуб.

Гонзо вече е бил и спортен директор, и треньор в "Левски" преди години. Като играч изкара общо 8 сезона в отбора в четири различни периода, има над 200 мача (181 в първа лига на България) със 105 шампионатни гола, което го нарежда четвърти във вечната ранглиста на реализаторите в "синьо".

Сираков, който оглавява тази класация, е официално в притежание на 86,6% от акциите на клуба, след като те бяха изпратени от Васил Божков и Георги Попов във вторник.

Големият въпрос остава около финансирането на "Левски", който е в огромна криза с дългове и без реални приходи освен даренията, които фенове и бизнесмени направиха в последните месеци.

Очаква се първият спонсорски договор да е с букмейкърската компания Winbet.

Ако приеме поста, Гонзо ще замени като спортен директор Ивайло Петков. Той бе поканен през 2019-а от изпълнителния директор Павел Колев, който пък се очаква да остане на своята позиция и при новото ръководство.

Не се обсъжда смяна на треньора Петър Хубчев към момента.