Мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков, застана пред медиите след турбулентните събития в "синия" клуб.

Сираков се обърна към феновете на клуба относно напускането на Станимир Стоилов, което разтресе клуба и настрои немалка част от привържениците срещу легендарния собственик.

По думите на Сираков, Миръ е бил убеждаван да продължи да води клуба, а самият той е бил готов на доста компромиси само и само треньорът да остане на поста си. Мажоритарният собственик допълни, че вратата за Станимир Стоилов е широко отворена и той може още утре да се завърне и да води клуба, стига да желае.

Друго нещо, което Сираков ясно заяви, че компанията спонсор "Palms Bet" не е взимала управленски решения в клуба. Нещо, което Стоилов изтъкна като една от причините за своето напускане.

"Случиха се непредвидени събития в клуба. Треньорът неочаквано напусна поста преди най-важната фаза от първенството и преди мача срещу ЦСКА. С него си тръгна целият му екип и шефът на детско-юношеската школа, а това бе голям удар за нас. И в най-лошите си мисли не съм си представял, че това може да се случи.

По най-бързия начин трябва да излезем от ситуацията и да се готвим за мача. До края на сезона наш треньор ще е Елин Топузаков.

Искам да заявя, че направих всичко възможно Мъри да остане на работа в Левски.

В понеделник имахме разговор над час, в което му гарантирах, че ще изпълня изискванията му. Предложих му да вкарам човек на феновете в Надзорния съвет и да направя Иво Ивков шеф на правния отдел в клуба.

Бях готов на компромиси заради него, но Стоилов отказа.

За Иво Ивков ... Той бе мой избор, но не мога да търпя човек, който от доста време се държи арогантно с хората, спасили Левски в лицето на генералния спонсор. Абсолютно неприемливо е да ограничаваш да има някакъв контрол от тяхна страна. Освен това и арогантното отношение и към мен. Дори е имало момент, в който Стоилов го е пращал дами се извини.

И трябва да кажа нещо ясно - Ако Мъри иска да се върне, вратата е широко отворена, той може да дойде още утре и да тренира отбора.

Няма решение на Станимир Стоилов, което да съм спрял и бламирал, което генералният спонсор да е стопирал. Дори е имало решения на Ивков и Стоилов, които са правени през моята глава.

Аз лично смятам, че съм направил всичко за Мъри.

Проблемите в клуба започнаха преди около 2-3 месеца, тогава започнаха и нападките срещу мен.

Бил съм излъгал за случая с Джо Диксън, но тогава и Станимир Стоилов беше на срещата и разговаря над 2 часа с него, това означава ли, че Мъри също е лъжец? Нападнаха ме за сделката с "Юнайтед Груп", но Станимир Стоилов и Иво Ивков също бяха на срещи с него, това прави ли и тях лъжци?

Всичко това е срамна работа. Аз съм тук с лицето си и задачата да спасявам този клуб. Аз определям хората, с които работя. Смятам за срамно треньор да си тръгне, защото щяло да се сменя изпълнителния директор. Това го няма никъде по света и го казах на Мъри.

Ще направя одит на всички анекси споразумения, които са подписвани в последната една година и ще го направя веднага след празниците. Когато дойдох имахме само една оферта за по един милион на година за пет години. Аз намирам споноср, който дава четири пъти повече и стават за един месец лоши.

Да депозирам акциите на клуба и любимците на България да управляват с 10%?. Няма да стане. Аз вече не съм пазителн акциите, а съм мажоритарният сосбтвеник, да си го набият в главата. Искам рано или късно Левски да стане отбор на привържениците, но не да израждат тази идея", заяви Сираков.