Огромен скандал се развихря в Англия около един от най-чаканите мачове преди края на сезона.

На 16 или 17 април трябва да се изиграе полуфиналът Манчестър Сити - Ливърпул за Купата на ФА, като в страната това съвпада и с уикенда на Великден. Точно за него (петък-понеделник) са планирани големи ремонтни работи по железопътните линии на север от Лондон.

Манчестър и Ливърпул са в северозападната част на Англия и около 55-60 хиляди фенове на двата отбора трябва да минат през страната, за да стигнат до стадион "Уембли", където е мачът. А линията на север от Милтън Кийнс, през която се минава, за да се стигне националната арена на Англия, е затворена в споменатия период.

Така влаковете отпадат като възможен транспорт за агитките, а по традиция именно с тях пътуват огромен процент от феновете.

Клубовете и техните организации на привържениците поискаха изместване на мача - примерно на "Олд Трафорд" в Манчестър, "Вила Парк" в Бирмингам или друга арена, достъпна за хората в този уикенд.

Ливърпул и Манчестър са на 55 километра разстояние и "червените" от Града на Бийтълс нямат никакъв проблем полуфиналът да е на арената на Манчестър Юнайтед, независимо, че е в града на съперника.

Кметовете Анди Бърнам (Манчестър) и Стив Родъръм (Ливърпул) също апелираха към Футболната асоциация за промяна.

Те написаха общо писмо и до властите, с което искат "ефективно решение".

"Имаме огромен логистичен проблем и реално хората нямат начин да стигнат до стадиона за един от най-големите мачове за годината", пише в обръщението на двамата градоначалници.