Спортният редактор на английския медиен гигант BBC - Дан Роан, е пред уволнение за изказване по време на почитането паметта на загиналия президент на Лестър.

Босът на "лисиците" Вичай Сривадханапрабха загуби живота си, след като неговият хеликоптер катастрофира в близост до стадиона, а в машината бяха още четирима души.

Един от тях е 33-годишната асистентка на Сривадханапрабха - Нусара Сукнамай, която е подгласничка на Мис Тайланд и смятана за една от най-красивите жени в страната.

Роан бе заснет как провежда личен разговор с друг човек без да знае за включената до него камера.

Снимка: Instagram

Думите му за Сукнамай са следните: "Тя му е любовница, но се води негова асистентка. Но това правиш, когато си милиардер или член на кралско семейство. Не трябва да го съдим за това".

Думите на редактора отприщиха моментална вълна от недоволство от феновете най-вече на Лестър, но има и хора, които са съгласни със становището му.

Роан се принуди да се извини в Туитър за думите си, като заяви, че не е искал да обиди никого.

Феновете счетоха думите му за "неуважителни", "груби" и "накърняващи паметта на загиналия". Повечето от тези на Лестър, които изразиха мнението си, призоваха Роан да не стъпва никога повече на техния стадион.

Снимка: Instagram

Нусара Сукнамай е подгласничка на Мис Тайланд през 2005 година и печели наградата за най-фотогенична жена в Банкок през същата година.

Тя бе изключително активна в социалните мрежи и има снимки с почти всички играчи на Лестър от шампионския сезон преди две години.

След като за известно време бе модел, тя е наета от боса на "лисиците" за личен асистент, който бе женен мъж с четири деца.

BBC още няма официално становище за думите на своя служител. През 2012-а той се замеси в друг скандал заради едно интервю с Патрик Виейра, който по това време работеше в Манчестър Сити.

Роан цитира думи на французина, като ги извади от контекст. С тях бившия халф изразява мнение, че Манчестър Юнайтед се радва на по-изгодни съдийски отсъждания.

Бе му забранено да работи повече с "гражданите".

Снимка: Instagram