ЦСКА хвърли тежки обвинения към Георги Петков, вратаря на Славия - за расизъм и приканване към умишлени грубости по време на неделния мач между двата отбора.

На официалния сайт на клуба се появи позиция, която развива тези твърдения, а на 7 декември БФС ще вземе решение какви ще са наказанията.

Тогава Дисциплинарната комисия привиква Кирил Десподов (ЦСКА) и Петков за изслушване.

Ето обвиненията в официалната позиция на "червения" клуб:

"След последния съдийски сигнал, както Десподов и Джеси, така и още няколко служебни лица, които по време на срещата бяха на пистата в близост до двете скамейки, потвърдиха за много грозни думи, излезли от устата на Петков по адрес на наши футболисти. Ето какво разказа Кирил Десподов:

"Петков започна да се заяжда с мен още преди да вляза на терена като ме попита: Къде си тръгнал да влизаш, да не вземеш да разтегнеш пак? След това започна да дава указания на техния бек Сашо Александров. Думите му буквално бяха: "Сашо, Десподов влиза, знаеш какво да правиш, счупи му краката".

И преди да дойде топката в мен му извика: "Сега е моментът, сега е моментът". И Сашо ме изрита."

ЦСКА показва на сайта и снимка на глезена на националното крило, който е отекъл сериозно след бруталното нарушение на слависта.

Ето как продължава текстът на сайта:

"Едвин Джеси разказа след мача, че Петков е използвал към него обиди на расистка основа. Точните думи на Петков, според Джеси, са - "F*cking black monkey". След това резервният вратар на Славия е продължил с грубия език, но на български. Тези думи са чути и от хора от нашата скамейка.

Като потвърждение на думите на Джеси, човек от щаба на Славия, станал свидетел на обидите на Петков, дойде да търси Джеси, за да му се извини лично за това, което е казал ветеранът по адрес на нашия футболист.

След всичко описано по-горе не само вярваме на Десподов и Джеси, а и сме убедени, че на заседанието на Дисциплинарната комисия в петък (7 декември) и служебните лица на БФС ще потвърдят твърденията на нашите състезатели, защото те бяха много близо и няма как да не са чули думите на Георги Петков."

Ситуацията се случи в средата на първото полувреме, когато ганайският нападател на ЦСКА се готвеше да изпълни тъч, но се обърна и пусна топката, тръгвайки към скамейката на Славия. Очевидно от там му бе казано нещо.