Бащата на младият нападател на Сасуоло Джанлука Скамака е бил задържан за хулиганство, след като е влязъл с взлом на тренировъчната база на Рома с железен прът и е потрошил няколко коли, които са били паркирани отпред.

Сред "вълците" е имало момент на паника, когато мъж, облечен със суитчър на Сасуоло е влязъл и е започнал да буйства върху автомобилите. Оказало се, че това е бащата на Джанлука Скамака, който е собственост на неровердите, но този сезон играе под наем в Дженоа.

Скамака игра за младежите на Рома между 2012 и 2015 година. Според изданието, Скамака-старши е влязъл и директно се запътил към автомобилите, като е нанесъл сериозни щети върху тях, една от които е била на спортния директор на клуба Тиаго Пинто.

Нападателят на Сасуоло няма обяснение за поведението на баща си и е разтърсен от случилото си.

"Шокиран съм от случилото се и това, което прочетох. Не знам как да го обясня. Болезнено е да говоря за това, но явно се налага. Баща ми и майка ми не живеят заедно от дълго време. Не са разведени, защото не са се женили. Бях отгледан от майка ми и сестра ми. Те са моето семейство.

С баща ми имаме слаба връзка. Рядко го виждам. Това е семеен проблем и се надявам хората да разберат желанието ми за запазването му в тайна.

Баща ми никога не се е намесвал в моята кариера, най-вече в последните години. Много съм разочарован от случилото се, но с него почти не поддържаме връзка и не знам какво да кажа", каза голаджията на Сасуоло.