Скандал се заражда около националния тим на България, след като вчера БФС изненадващо освободи терньора на вратарите Георги Шейтанов.

Решението бе изненадващо, защото то не бе взето от селекционера Ясен Петров, който би трябвало сам да определя хората в щаба си, а от високите етажи на централата в Бояна.

На мястото на Шейтанов, треньор на вратарите в националния ще е дългогодишният страж на Литекс - Витомир Вутов.

Осовбоденият Шейтанов коментира случая и намекна, че макар да не е получил конкретен мотив за освобождаването си, според него зад всичко стои вратарят на ЦСКА 1948 - Даниел Наумов.

Още преди няколко месеца младият страж обяви публично, че не е викан в националния тим заради личното отношение именно на Шейтанов, а треньорът в последните седмици е получил намеци, че заради тези негови решение мястото му ще "изгори".

От всичко това е бил изненадан и Ясен Петров, който е бил готов да напусне в знак на солидарност със своя колега, с когото работеха заедно и на клубно ниво.

"Говорих с Ясен Петров, той беше готов да си тръгне с мен, но го убедих, че трябва да остане заедно с другите от щаба. Ясен ме подкрепи, беше се разколебал, но му казах, че за него е това е кауза, която трябва да довърши. Той е човек, който ми е дал много. Не мога да му бъда сърдит по никакъв начин. Заедно сме от над 10 години.

Не зная каква е причината за смяната, такава не ми е обявена. Трябва да попитате БФС за решението. Дали е вярно, че съм освободен заради конфликт с Даниел Наумов от ЦСКА 1948? По принцип се носи някакъв слух, че съм сменен заради проблема, че не взимам Наумов в националния, но на мен не ми се вярва да е така.

Макар че още преди месец много сериозни хора ми звъняха да ми кажат, че искат да ме сменят и дори вече са го направили. Аз обаче не мога да обвинявам никого. Наумов просто не беше в добра форма през есента и целият екип се опитахме да му помогнем, но той не го разбра", сподели Шейтанов пред "Тема Спорт".

Снимка: bg.cska1948.bg