Скандал между клубни босове и временно изпълняващия поста президентът на БФС - Михаил Касабов, се разрази в последните часове.

Всичко започна с изказването на боса на Славия - Венцеслав Стефанов пред "Спортал". Той заяви, че Михаил Касабов лично е променил съдията на мача между Царско село и Славия, който е утре от 17:30 часа.

След обаждане на Стойне Манолов, който е собственик на Царско село, Касабов променил първоначално назначеният от Съдийската комисия рефер.

"Трябва да подчертая, че нито Иван Славков, нито Борислав Михайлов си е позволявал такова нещо! Никога не е ставало. Скандално е!

Знам само, че назначеният от него съдия ще бъде на Антон Попов синът му (б.а. Никола Попов), от когото не се притеснявам. Убеден съм, че момчето ще си изкара мача. Притеснен съм от факта, че може временно изпълняващият длъжността президент на БФС да отмени решение на СК и да им каже: "Ако не сте съгласни, си подавайте оставките", заяви Венцесалав Стефанов.

Собственикът на Царско село - Стойне Манолов, отговрои на Стефанов и му каза да бъде спокоен.

Манолов отрече да е говорил с Касабов и увери тима на Славия, че няма от какво да се притеснява.

"Изобщо не съм говорил с г-н Касабов за смяна на съдии на утрешния ни мач. Венци Стефанов да е спокоен. Аз съм сигурен, че който и да е рефер утре, няма да ощети Славия, но не съм сигурен за нас. Не виждам какво има да се притеснява при положение, че отборът му играе добре. В момента в България и по света се случват далеч по-сериозни неща и не виждам причина да се занимаваме със съдии. Що се отнася до нашия стадион, мисля, че вече доста мачове се изиграха тук и не е имало никакви проблеми", каза Манолов пред "Спортал".

По темата нямаше как да не изкаже мнение и Михаил Касабов, изпълняващ длъжността временен президент на футболната ни централа.

Той не скри, че е сменил съдиите, но не конкретно на Царско село - Славия, а на общо три мача.

а три мача съм сменил съдията, не е един, а на три. Аз ги смених, да. Решението е мое, казвам ви го. Какво значение има кой мач свирят? Това е мое решение. Венци Стефанов е казал, че нямам такова правомощие? А той има ли такова правомощие? Моля ви, аз си нося отговорността", каза шефът на БФС.

Председателят на Съдийската комисия към БФС - Костадин Стоичков, също коментира темата пред "Гонг", като сподели:

"Преди мача изтече информация до двамата президенти на клубовете кой съдия ще свири двубоя. Именно поради тази причина президентът на БФС разпореди да се смени съдийската бригада. По този начин е решил да даде урок на футболните функционери. В това решение няма нищо нередно. Имаме право да го правим докато официално не обявим нарядите".