Сериозен скандал се разрази в Румъния след вчерашния мач между шампиона ЧФР Клуж и отбора на Газ Метан.

Гостите победиха с 2:1, нанасяйки първо поражение на шампионите, които са съперник на родния ЦСКА в групите на Лига Европа.

След мача от страна на ЧФР Клуж имаха сериозни претенции към съдийстовто, като от ръководстовто на клуба обявиха, че ще бойкотират неделния мач срещу новака Аргеш. Президентът на шампионите дори се зарече, че ако отборът му понесе тежки санкции заради бойкота си, той е готов да го извади от първенството в знак на протест.

Съдийските грешки дойдоха в повече и на легендата Дан Петреску, който е треньор на ЧФР Клуж. Бившият румънски национал обяви, че ще води отбора срещу Рома в четвъртък, но след това си тръгва и няма какво да промени решението му.

"Не искам да съм част от всичко това. Не мога повече! Казвам "сбогом" на всички. Искам да си взема почивка, защото вече не издържам. Нека някой друг да дойде на мястото ми и да се справи. Не говоря само за съдийството, има и други неща. Искам отборът да върви добре, но без мен", заяви той в интервюто си след мача.

Основните претенции на ЧФР Клуж във вчерашния мач бяха за отменен чист гол на тима.

Освен това претенциите на Петреску и ръководството са, че това не е единичен случай, а ръмунските рефери тенденциозно отсъждат против шампионите.

Към момента ЧФР е трети в класирането, като изостава с 6 точки от лидера Университатя Крайова.