Скандалът около Черно море и шестимата извадени от групата играчи се разраства.

Капитанът Георги Илиев, вратарите Георги Китанов и Иван Дюлгеров, защитниците Виктор Генев и Пламен Димов и халфът Петър Витанов, изненадващо не попаднаха в групата за гостуването на Лудогорец.

Отслабеният тим на варненци загуби мача с 1:4, а това донесе осма поредна титла на разградчани.

Появилата се първоначална информация в медиите бе, че те са се провалили пред детектора на лъжата след загубата от ЦСКА с 1:3 на 4 май.

Днес "Спортал" публикува документи, според които и шестимата са издържали детектора на въпроси относно мача с ЦСКА.

Оказа се обаче, че това е вторият детектор, на който играчите са се подложили доброволно вчера.

Според информация отново на "Спортал", преди седмица е имало и друг тест, иницииран от ръководството и проведен от психолози на МВР.

Резултатът от него не е ясен, но е факт, че шестимата бяха извадени от групата за мача в Разград, а треньорът Илиан Илиев сподели, че му е било съобщено, че играчите повече няма да бъдат част от Черно море.

Капитанът Георги Илиев дори говори пред БТВ, като сподели:

"От 21 години съм в Черно море, 12 от тях са в мъжете, като в седем от тях съм капитан. Да се опетни по такъв начин моето име.

Първоначално помислих, че е шега. После всичко премина в ярост и гняв.

Много тежък момент за мен. Тук съм, за да кажа, че няма такова нещо. Това е една долна лъжа и всичките шестима души сме чисти".

Шестимата играчи и най-вече живата легенда на клуба Георги Илиев, получиха подкрепа в социалните мрежи от много фенове, както и бивши техни съотборници през годините.

Ситуацията остава доста неясна, като може би официално изявление на ръководството на "моряците" ще внесе пълна яснота.

Въпросителните остават много. Дали наистина е имало симулативна игра при загубата от ЦСКА, или това е просто ход на ръководството, с който се оправдава оставянето им извън състава за мача в Разград, който бе решителен за титлата.