С всеки ден в Италия не спират да се появяват нови и нови подробности около огромния скандал със залози, разтресъл футбола в страната.

Припомянме, че всичко започна с разследването срещу таланта на Ювентус - Николо Фаджоли, а след това се появиха още куп имена на играчи от най-високо ниво, които са правили нелегални залози.

Макар и залозите да не са на собствените им мачове, футболистите нямат прави да залагат, а Николо Фаджоли се призна за виновен по всички обвинения, а целта му е да сключи споразумение с прокуратурата и да получи по-малка санцкия.

Медиите в Италия твърдят, че Фаджоли е оказал пълно съедйствие на властите срещу намаляване на санкцията му на 18 месеца извън футбола, а неговите показания и данните от иззетите таблети и телефони, достигнаха и до клуба му - Ювентус.

Оказва се, че високопоставен служител на Юве е бил напълно наясно с проблемите на Фаджоли - зависимостта му към спортните залози и дълговете, които е натръпал от тях.

Законът гласи, че играчите и служителите на футболните клубове са длъжни да информират властите, ако научат за подобни нелегални залози, дори и само за намерението за правене на залог.

Също така става ясно, че и някои играчи на Ювентус са били наясно с проблемите на младия си съотборник, като сред тях е бил легендарният Леонардо Бонучи - настоящ играч на Унион (Берлин).

Опитният бранител е давал съвети на Фаджоли как да се справи с проблемите и да вкара живота си в релси, но в нито един момент не е информирал властите, както е трябвало да направи.

В момента прокуратурата в Италия води паралелно разследване на няколко фронта. Проверяват се селектронни устройства и се разпитва служители на клубове и играчи, а очакванията са, че скандалът ще се разраства и тепърва ще научаваме имената на нови и нови замесени лица.