Алехандро Баена от Виляреал е получил смъртни заплахи от фенове на Реал (Мадрид).

Футболистът на "жълтата подводница" бе нападнат и ударен от Федерико Валверде от Реал (Мадрид) след края на срещата между двата тима на "Сантиаго Бернабеу" през уикенда.

Уругвайската звезда на столичани е бил провокиран от Баена, който по собствените му думи е обидил семейството му и по-конкретно - нероденото му дете. През февруари приятелката на Валверде, Мина Бонино, заяви, че е имало съмнения, че двамата са изгубили детето си, но след това е станало ясно, че всичко с бременноста е наред.

Именно в тази насока са били и думите на Баена към колегата му от Реал.

Играчът на Виляреал отрече да е изричал подобни тежки слова, а също така добави, че както той, така и близките му, са получили смъртни заплахи в последните дни.

Към момента обаче има официален коментар единствено от страна на Баена и неговия клуб, докато от "Бернабеу" продължават да мълчат и да не обелват дори и дума по темата.

Вчера стана ясно, че испанецът е подал жалба в полицията, като се очаква на Валверде да бъдат повдигнати обвинения заради физическата саморазправа на паркинга на стадиона.

В испанските медии пък се появи информация, че Държавната комисия за борба с насилието, расизма, ксенофобията и нетолерантността ще разгледа случилото се на заседание на 17 април. Предвид ще бъдат взети жалбата на Баена до полицията и медицинското, удостоверяващо нараняванията му.

Има вариант, в който въпросната комисия може да прехвърли случая към футболната федерация на страната, а пък оттам вече биха решавали за евентуално наказание на Валверде, което може да бъде между 2 и 4 мача или пък далеч по-сурово - да не може да посещава спортни обекти в страната за период от 1 до 6 месеца.