Някогашният защитник на Ливърпул Мамаду Сако, който е и бивш национал на Франция, ще трябва да си търси нов отбор. Последният му такъв, Монпелие, повече няма да разчита на него, а причините за това са до болка познати и са свързани с дисциплинарни провинения.

Преди десетина дни бранителят е атакувал физически треньора си Мишел дер Закариян по време на тренировка. Тогава бе съобщено, че Сако е останал недоволен от неотсъден срещу него фаул от страна на наставника, който е бил и в ролята на рефер.

Двамата си разменят реплики, а афектираният футболист грабва треньора за яката и го поваля на земята.

Клуб и играч са взели решение да се разделят "с изцяло добри намерения", а това означава, че Сако си тръгва от Монпелие след едва шест изиграни минути от наалото на сезона. В социалните мрежи футболистът отказа да поеме отговорността и вината за случилото, като добави, че "човек трябва да знае кога да стане от масата, на която повече не сервират уважение".

33-годишният бранител има немалка история с лоша дисциплина, като именно поради това приключи и с Ливърпул.

През 2016 година той набързо събра три провинения по време на турнето на мърсисайдци в САЩ, което принуди Юрген Клоп да се откаже от него. В това число влизат забравен паспорт и закъснение за полет, както и по-късно появяване на възстановителни процедури и обяд на отбора. Тогава той прекара половин сезон в изгнание при резервите, след което премина в Кристъл Палас.

В кариерата си е играл и за Пари Сен Жермен, където всъщност се задържа най-дълго - с 201 мача в рамките на седем сезона.