Испанският футболен съдия Антонио Матеу Лаос вероятно ще бъде следващият шеф на реферите в Саудитска Арабия. 46-годишният валенсианец свири вероятно последния си сезон в европейския клубен футбол, а медиите в родината му съобщават, че следващата стъпка е свързана с ново предизвикателство далеч от дома.

Има шанс след прекратяването на кариерата си той да наследи Луис Медина Канталехо начело на испанските футболни съдии, но това е твърде малко вероятно и по-реално изглежда той да поеме към Западна Азия.

През годините Лаос се е забърквал в не един или два скандала, като най-скорошните такива бяха в началото на януари, когато изгони треньора на Севиля още в 17-ата минута по време на срещата с Линарес в Купата на краля, като това бе и единственият вдигнат в мача картон.

Няколко дни преди това на него се падна каталунското дерби между Барселона и Еспаньол, в което вдигна общо 11 жълти и 2 червени картона.

На Мондиал 2022 пък той ръководи четвъртфиналния мач между Нидерландия и бъдещите шампиони от Аржентина. Тогава реферът постави рекорд по раздадени картони - общо 18 жълти, за което отнесе редица критики.

Това бе и последната среща, която той получи от Световното в Катар