Неймар се завърна на терена след изкарана карантина заради коронавирус, но ефектът от това далеч не бе положителен за ПСЖ.

Бразилецът изпусна няколко положения и шампионът на Франция загуби втори пореден мач на старта на новото първенство.

И ако поражението от Ланс преди 4 дни бе не особено изненадващо предвид изцяло променения състав на парижани, дали допълнителна почивка на звездите, то за дербито с Марсилия в столицата се върнаха Неймар, Ди Мария, Паредес и повечето големи имена.

Гостите обаче биха с 1:0 с гол на Флориан Товен преди почивката, а в края батални сцени и скандали помрачиха най-големия мач във френския футбол.

Неймар и Алфаро Гонсалес, който го пазеше през целия мач, имаха закачка и преди това, но в 90-ата минута нещата ескалираха.

Защитникът подразни Ней, иронично му се усмихваше и дори направи жест към мъжеството си, което съвсем разяри бразилеца.

Секунди по-късно аржентинците Паредес и Бенедето се сдърпаха, а друга двойка от двата съперника - Курзава и Амави, направо си раздадоха по ритник и юмрук в мелето, последвало сбутването в центъра на двамата аржентинци.

Неймар използва суматохата и плесна сериозно зад врата Алфаро. И петимата бяха изгонени, като отстраняването на Ней дойде след намеса на ВАР. Жълтите картони бяха общо 11.

На излизане от терена той каза на чвтвъртия съдия, че е бил жертва на расистка обида, което бе отхвърлено след мача категорично от Марсилия.

Играчите на гостите натриха сол в раната, танцувайки диво на терена на "Парк де Пренс" след триумфа пред няколко хиляди бесни фенове на ПСЖ.

Публика във Франция вече се допуска, макар и в непълен капацитет на стадионите.

"Съжалявам само, че не го ударих в муцуната", написа в Туитър гневният Неймар за инцидента с Алфаро.

Бразилецът ще бъде наказан вероятно за три мача. ПСЖ стартира с 0 т. и 0 вкарани гола след два кръга и е в зоната на изпадащите с още три тима с такъв актив.