Колумбийският футболист Себастиан Вия сложи подписа си под договор с Берое до лятото на 2025 година. Информацията бе потвърдена пред dsport.

Вия пристигна в България в неделя вечер, а във вторник направи първа тренировка с новите си съотборници.

Колумбиецът ще играе с любимия си номер 22 за Берое.

Все още няма яснота кога 27-годишният футболист ще бъде в състояние да започне да играе за Берое, тъй като се очаква реакция от страна на Бока Хуниорс, който да сезира ФИФА по случая. От аржентинския гранд претендират, че имат договор с футболиста до 31 декември 2024 година.

В същото време Вия идва в Берое като свободен агент, а неговите адвокати са категорични, че имат всички необходими документи, които удостоверяват, че колумбийският футболист е свободен агент.

Собственикът на Берое Ернан Банато говори пред аржентинското радио "DSports Radio" и обяви, че за тях Себастиан Вия е свободен агент и това е причината да бъде привлечен.

"Предложиха ни Себастиан през септември. Анализирахме правната част с нашите юристи и за нас той е свободен агент, който е прекратил договора си с Бока и можем да го привлечем. Нямаше обаждане от Бока", коментира Банато.

"Разбираме, че има риск за клуба и го поемаме за топ играч. Има прекратяване с клуба от страна на играча, тогава ФИФА ще реши. Считаме, че той е прекратил договора си с Бока с основателна причина и е свободен агент. Не виждам никаква причина Берое да се консултира, с който и да е клуб, още по-малко с ФИФА.

Ние не сме говорили с Бока. Преговорите бяха с хората, които го представляват и директно с играча. Разбираме, че има риск за клуба и го поемаме. Ние се доверяваме и вярваме, че цялата правна част и всички хора, които работят с нас и които работят с играча, направиха нещата както трябва", добави той.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО