Треньорът на Левски - Славиша Стоянович, даде интервю пред "Slovenskenovice" в родината си.

Той е бивш национален селекционер на Словения и бе потърсен седмица преди срещата на тима срещу България в Лигата на нациите.

Стоянович разказа за първите си седмици в София и за работата си в Левски, където постигна 4 победи в първите си 4 двубоя и към момента оглавява класирането в Първа лига.

"Левски е като Цървена Звезда и Партизан - огромен клуб. С ръководството се разбрах лесно, бързо се съгласих да дойда в тима.

Отборът, който заварих не е добре балансиран, на някои постове има доста футболисти, на други пък са малко. Имам време до края на трансферния период, който затваря на 6 септември да поправя нещата.

В отбора има 15 чужденци от 13 различни държави, говорим главно на английски, понякога и на италиански. Имам силни играчи като например Габриел Обертан, който е играл в Манчестър Юнайтед и Нюкасъл, както и исландкият национал Холмар Ейолфсон, който бе част от Мондиала. Бразилците Паулиньо и Ривалдиньо също са качествени, а има и много талантливи юношески национали на България.

Нямам поставена конкретна цел за титла. Наясно сме с реалността. А тя е, че Лудогорец е доста по-напред от останалите и игрово и финансово.

Все пак трябва да се приближим максимално до тях и ако успеем да прекъснем седемгодишната им хегемония.

Престоят ми тук прилича на този в Цървена Звезда. София си прилича с белград, има много паркове, стара архитектура. Има много туристи в града, в хотела, в който съм настанен постоянно идват групи от цяла Европа.

Българското първенство е изискващо и трудно.

В Левски всичко е наред, той е институция във футбола с много фенове в цялата страна. Всичко е добре организирано, имаме 25-хиялден стадион и 4 отлични помощни игрища.

Имах среща с легендите на клуба, които ме запознаха с философията и иделаите на Левски, беше много приятно и полезно".