Завърналият се начело на "Левски" Славиша Стоянович ще започне втория си период на "Герена" с едва десетима футболисти. Толкова са играчите, които не са засегнати от COVID-19, съобщават от "Тема Спорт". Поне до сряда футболистите, които не са с положителни тестове бяха толкова, а в това число не влиза Живко Атанасов, който е дал първо отрицателен, а после положителен тест.

В клуба има заразени служители, между които и изпълнителният директор Павел Колев. Преди първата тренировка на Стоянович всички играчи ще бъдат тествани отново.

Поради множеството заразени, вероятно като титулярен вратар за "сините" в дербито с ЦСКА ще започне Николай Кръстев. Титулярният вратар Николай Михайлов е в групта със заразени. Кръстев пък добре знае какво е да пазиш във Вечното дерби, след като през 2017 година стартира срещу "червените" още във втория си мач за "Левски".

Новият треньор на клуба пък се върна в спомените си за първия си престой в София в интервю за reprezentacija.ba.

"Бях в "Левски" преди две години. Тогава бяхме на прав път, играхме хубав и симпаичен футбол, но в крайна сметка се разделихме по странен начин. През цялото това време имах чувството, че трябва да довърша работата си. Заради това не се поколебах много, когато получих възможност да се върна. Между другото, рядко е треньор да се завърне в "Левски". Може би съм вторията или третият в историята, получил такъв шанс", казва Стоянович и допълва, че е останал очарован от феновете на "сините" при предишния си гастрол на "Герена".

"Това е любов, която рядко се среща някъде", категоричен е той.