Словенецът Славиша Стоянович ще пристигне утре за финални преговори с "Левски", съобщи "Дарик радио".

Очаква се още утре той да подпише своя договор и да бъде обявен за нов треньор на "сините". Все още обаче съществува вероятност Живко Миланов да води и съботния мач срещу Локомотив (Пловдив), а Стоянович да стартира работата си от следващата седмица.

Живко Миланов бе начело на Левски и по време на вчерашната загуба с 0:1 от Лудогорец, след като преди седмциа Георги Тодоров подаде оставка. Той го направи след серията от слаби резултати, които отборът записа. Закъсалият финансово клуб изпитва и доста игрови проблеми, като заема 12-о място в класирането.

Стоянович бе начело на Левски през есента на 2018-а, но впоследствие бе освободен с идването на новото ръководство в лицето на Васил Божков, като след  работата на "Герена", той пое националния тим на Латвия.

Люпобитен факт е, че иманно настоящият изпълнителен директор Павел Колев бе човекът, освободил Стоянович в началото на 2019-а.

По време на престоя си в тима, словенецът остави отлични впечатления, като се понрави на феновете с атакуващия и агресивен стил, който играчите му практикуваха. Стоянович дори бе в серия от 9 победи в 11 мача, като в даден момент Левски оглавяваше класирането.

За него всичко се обърка след мач за Купата във Варна, когато "сините" драматично отпаднаха от Черно море, а след това последваха няколко колебливи мачове и грешни стъпки. Той все пак започна подготовка с Левски в началото на 2019-а, но след само няколко тренировки бе освободен.