Славиша Стоянович официално бе представен като нов треньор на Левски. Словенският специалист говори пред медиите заедно с главния акционер в клуба Наско Сираков.

За Стоянович това ще е втори престой на "Герена" след този през 2018-а, когато отборът се харесваше на феновете с приятния си и атакуващ стил на игра.

Сега обаче словенецът пристига в коренно различна ситауция. Левски продължава да е в тежка финансова ситуация, а потенциалът на играчите е далеч от този, който Стоянович завари в предишния си престой.  Към настоящия момент "сините" са едва 12-и в класирането, а 13-те заразени играчи допълнително утежняват ситиацията. Положителните тестове на този етап няма да позволят на новия наставник да тренира с пълна група футболисти.

Самият Стоянович призна, че е наясно със ситуацията в клуба, като много негови познати са го предупреждавали да не приема, като също така са го питали дали е луд.

"Щастлив съм, че съм тук. Знам колко е тежък периодът, много хора ми се обадиха, за да питат дали съм луд. Идвам в отбора, когато няма пари. Но не всичко е пари във футбола. Има емоция, имам уважение към хората, които подкрепят и обичат Левски.

Решението изобщо не бе трудно. Надявам се в този момент да имаме уважение едим към друг и да изкараме Левски на по-висока позиция.

Не мисля, че е момент за велики думи и обещания. Време е за работа и дисциплина. Знаете колко е тежко да се носи екипа на Левски, но именно в такива моменти може да израстваш като футболист.

Ситуацията е още по-трудно заради коронавирусът и многото заразени в клуба. Събираме се на 19-и, а дербито с ЦСКА е на 21-и. За първи път съм в подобна ситауция, от днес не мога да ви кажа нищо. Ще следим ситауцията всеки ден, надявам се играчите да се завърнат по-бързо.

Гледах всички мачове на Левски на запис, анализирах всичко. Но не може да сравним гледането пред компютъра с това, да видя играчите на живо. Има много играчи, няколко обаче познавам и от предния си престой. Все пак мога да говоря повече, когато видя всички играчи на терена с очите си.

Със сигурност отборът трябва да е по-компактен. Трябва му повече енергия, агресия, малко по-голяма тактическа дисциплина. Аз казах и преди малко, не е лесно да си играч на Левски, когато отборът не върви.

Договорът ми е за две години. На този етап ще работя с настоящия треньорски щаб, вероятно ще дойде и мой асистент от Любляна. Надявам се скоро да има и спортен директор, защото все пак аз съм треньор, трудно ще съвместявам двете длъжности.

Със сигурност няма гаранция, че ще съм тук две години. Всичко зависи от мен, моите резултати и играта на отбора. Пак повтарям, не е моментът за големи думи, а за работа. В стила ми музика няма промяна. Винаги ще е рокендрол. Именно заради това Левски ще играе рокендрол стил, но дисциплиниран рокендрол", сподели той.

Пред медиите говори и мажоритарният акционер Наско Сираков, който сподели:

"Изключително съм щастлив да представя Славиша Стоянович. С него се разбрахме за 5 минути преди седмица. Той нито за момент не постави каквито и да е условия. Неслучайно медиите в Сърбия написаха, че щом се хваща в Левски в този момент, той е мазухист. Истината е, че той обича клуба, явно преди две години се е заразил със синята идея.

Самият той смята, че има недовършена работа в клуба. Лошото е, че идва в тежък момент, най-вече заради голямата бройка заразени играчи с коронавирус. Но явно и това са част от изпитания, на които е подложен клубът ни.

За да няма спекулации уточнявам, че той е назначен на позиция като треньор, както и като спортен директор. Първоначално ще съвместява и двете длъжности.

Аз са Славиша имам впечатления още отпреди две години заради начина, по който играеше отбора. Говорих с много хора в България и Европа преди да му звънна. Аз отрицателно мнение за него не чух. Явно умее да заразява хората около себе си.

Голямата цел е да започнем да изграждаме отбор за новия сезон, като също така да не допускаме грешки в селекцията.

Истианта е, че все още няма разбирателство с Петър Хубчев и щаба му. Причината естествено е липсата на финансо. Надявам се, ако подпишем спонсорски договор в близките дни, това нещо да се промени".