Славия договори продажба на вратаря си Антонис Стериакис в славен английски клуб, който днес се подвизава във второто ниво Чемпиъншип.

Блекбърн Роувърс се оказа заинтересуван от гръцкия страж и в понеделник сделката се задвижи. 21-годишният Стериакис пътува за Англия, където днес трябва да мине медицинските прегледи и да се завърши трансферът.

Блекбърн успя да подаде т.нар. на Острова deal sheet - доказателство за намерение по трансфер и договорени условия с клуб и играч, който дава възможност за удължаване на срока за подписи.

Това се прави, когато сделката е сигурна и остават само прегледите. Така днес Стериакис би следвало спокойно да подпише договора си и да бъде обявен като нов играч, независимо, че прозорецът затвори в полунощ.

Гръцкият вратар е в Славия от четири сезона, като постоянно получаваше шансове да играе и да се учи покрай ветерана Георги Петков.

За негов трансфер в Олимпиакос се говореше миналото лято, но тогава сделката пропадна.

Блекбърн не е случаен клуб за английския футбол, а мнозина помнят, че бе шампион на Висшата лига през 1995 г. Той има три титли на страната, 6 купи на Футболната асоциация и 1 Купа на лигата.

Това го прави един от не многото отбори, вдигали и трите трофея на английската игра.