Отборът на Славия категорично отказа мачът от следващия кръг на Първа лига срещу Левски да бъде отлаган.

Казусът възникна преди два дни, когато "сините" официално поискаха отлагането на двубоя заради сблъсъците си с ПАОК от Лигата на конференциите и множестовто контузени играчи.

Вчера Станимир Стоилов пък сподели, че емоционалната изчерпаност е основното му притеснение, заради което Левски е поискал отлагането.

Макар от БФС все още да няма официално становище по темата, Славия излезе с остра декларация срещу отлагането на срещата. Според новите наредби вече мачове могат да се отлагат само от Футболния ни съюз и телевизията, излъчваща шампионата, без да се иска мнението на втория клуб, в случая Славия.

Тази практика бе доста актуална през минаолия сезон, когато бяха отлагани мачове на Лудогорец, ЦСКА, Арда и Локомотив (Пловдив), а от Славия написаха следното:

"На вниманието на членовете на Спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз.

Господа,

ПФК Славия не приема предложението на ПФК Левски София за отлагане за неопределено време на срещата от 3-ия кръг на Първа лига Славия - Левски, насрочена в програмата за 24 юли от 21.00 часа на стадион "Александър Шаламанов" и намира за неоснователни посочените в предложението причини: "... участиe на отбора в европейските клубни турнири и наличието на контузени футболисти в представителния отбор..."

Нямаме намерение да влизаме в спор с ПФК Левски и не желаем да бъдем обвинявани в неколегиалност. Напомняме пред комисията, че датите за квалификационните кръгове в европейските турнири бяха обявени от УЕФА още в началото на тази година. Напомняме също, че отборът на Левски доби право да участва в тях преди повече от два месеца от днешна дата, а в ПФК Левски , както и ние, знаеха от 15 юни насам, че в третия шампионатен кръг отборът ще гостува на Славия, но писма и молби за промяна на датата на мача в БФС не бяха изпратени. От ПФК Левски поискаха промяна едва три денонощия преди обявения ден и час на мача.

Ако уважаемата Комисия реши да има промяна и мачът да се играе на по-късна дата, това ще бъде изцяло в ущърб на нашия отбор и клуб, защото напълно ще се наруши тренировъчната и състезателната програма на футболистите, за чието реализиране се трудят шестима треньори, медицински екип и помощен състав, а ПФК Славия изразходва значителни средства от своя бюджет.

Господа, умоляваме ви в решението си да се ръководите от принципа за равнопоставеност на всички клубове от елитната професионална група, независимо кои от тях в какви турнири и кога участват.

Нека не се забравя, че наредбите, правилниците и указанията на БФС и УЕФА са еднакво валидни и задължителни за всички.

Ръководство на ПФК Славия 1913 АД София".