Славия започна новия шампионат в родния футбол с победа. Столичани спечелиха с 1:0 гостуването си на стадион "Ивайло" във Велико Търново и по този начин помрачиха първата среща на Етър след завръщането на "болярите" в елитната дивизия.

Домакините изпаднаха през 2021 година и трябваше да чакат два сезона, за да се върнат при най-добрите. Днешната среща бе официален дебют за испанската легенда Хосе Мари Бакеро начело на най-стария столичен клуб.

Разликата в понеделник вечер в Търново дойде от гол на Галин Иванов. Капитанът на столичани се разписа в 43-ата минута, когато Славия направи отлична контраатка, започната именно от Иванов и преминала през Йон Бакеро и Тони Тасев, за да може да се стигне до попадението. Ветеранът отбеляза за 1:0 и с помощта на гредата.

Имаше съмнения за засада на Бакеро, но след проверка с ВАР попадението бе зачетено. Малко по-рано гостите претендираха за дузпа след контакт между вратаря на Етър Мартин Величков и Тасев, но и тук ВАР се намеси - в полза на "виолетовите".

Домакините заиграха доста по-атакуващо през второто полувреме, като Мартин Тошев пропусна няколко шанса, а търновци така и не успяха да стигнат до попадение, макар в петте минути продължение пред тях да се откриха поредица от добри възможности.

След почивката и Славия имаше своите опасни моменти в предни позиции - чрез Ертан Томбак и Велко Йеленкович, който нацели гредата.