Руснакът Александър Тарханов официално се завърна начело на столичния Славия.

66-годишният специалист от няколко седмици е у нас, но днес бе представен официално на поста, който напусна преди 4 години. Легендарният играч на московския ЦСКА, успя да изведе Славия до първо участие в евротурнирите през 2016-а.

Въпреки успешния си престой в столичния квартал Овча Купел, той напусна, за да се присъедини към елитния руски Урал (Екатеринбург). Действие, което днес отчете като грешка.

Тарханов, който има 30-годишен опит като треньор в Русия, похвали родния футбол. Той отчете, че нивото е по-високо от предишния му период у нас.

"Доволен съм, че отново съм тук, имам добри спомени от предния престой. Аз се върнах в Русия защото ме "извика" отново Висшата лига, но сега съжалявам. Трябваше да остана в Славия.

Ще работя със старание и желание, за да имаме добър отбор. Разговарям с треньорите на юношите, обсъждаме кои футболисти може да вземем в първия отбор. Тези, които показват умения, ще бъдат взети в първия отбор. Със сигурност ще ни отнеме време да създадем игрови стил и отборът да се сработи добре. Надявам се това, което тренираме, да го показваме пред феновете.

Гледах мача на Славия с Царско село и съм наясно с причините за злополучните резултати. Нивото на футбола е по-високо от предния ми престой. Неслучайно България има два представителя в Лига Европа. Лудогорец е над всички, а те биха миналата година ЦСКА Москва", сподели Тарханов.