Столичният Славия официално се раздели с треньора си Златомир Загорчич.

Сърбинът, който е бивш български национал, застана начело на "белите" през май 2017-а, като изкара три страхотни сезона в отбора.

Със състав, изпълнен предимно с млади български играчи, Заги успя да спечели Купата на България през 2018 г. През миналия сезон пък сензационно, но напълно заслужено, успя да грабне третото място в крайното класиране и брозновите медали.

През тези три сезона собственикът Венцеслав Стефанов на няколко пъти повтаряше, че Загорчич има вечен договор и никога няма да бъде изгонен от Славия.

Според сайта на "белите", договорът на сърбина с български паспорт е прекратен по взаимно съгласие. Този ход не е толкова изненадващ, защото в последните няколко седмици той намекна за възможна раздяла.

Причината бе в това, че ръководството не подсигури желаните от него попълнения на няколко поста, а това очевидно се отрази на старта на сезона. За четири кръга от началото на Първа лига, Славия спечели само точка, като освен това отпадна безславно от Европа след загуба с 1:2 от албанския Кукеси.

Спекулации свързват селекционера на юношеския ни национален тим - Ангел Стойков, като евентуален нов треньор на Славия.