Славия стартира пролетния дял на първенството с домакинска победа. "Белите" победиха Пирин с 2:0 и по този начин се изкачиха на четвъртата позиция в класирането.

Столичният тим измести пловдивския Локомотив, като се намира на четири точки от третия в класирането ЦСКА 1948.

Днес Славия нямаше особени трудности в постигането на успеха, който дойде след силното първо полувреме и двете бързи попадения, които домакините вкраха.

Първото дойде в 19-ата минута, когато юношта на Пирин - Тони Тасев, вкара срещу родния си клуб. Той се оказа най-съобразителен, след като ударът на Галин Иванов срещна гредата, а Тасев първи достигна до топката, за да я вкара във вратата.

Малко по-късно резултатът бе удвоен. Стражът на гостите Янко Георгиев се отчете с неумело изчистване с глава, при което подари топката на Ахмед Ахмедов, а той от дистанция вкара по красив начин в празната врата.

Комфортният авас позволи на "белите" значително да намалят оборотите през втората част, през която интересните положения почти липсваха.

Пирин се опитваше да се върне в мача с гол, но така и не намираше път към вратата на Славия и "белите" успяха да удържат своя аванс.

Така Славия вече е на четвъртото място, а Пирин остава трети отзад напред.

Снимка: Bulphoto