Славия ще си има нов и добре известен из целия свят треньор от новия сезон, пише "Telegrpah.bg".

Става въпрос за Хосе Мария Бакеро, който в последните дни бе в преговори с Венцеслав Стефанов.

Двете страни са постигнали разбирателство и Бакеро, който бе част от "дрийм тийма" на Йохан Кройф в Барселона, ще бъде треньор в родната Първа лига.

Новината обаче не идва никак изненадващо, защото фамилия Бакеро вече бяха свързани със Славия чрез сина на Хосе Мария - Йон. Той игра за "белите" през миналата година и вкара пет гола в 17 мача.

Сега Йон отново ще се завърне в "Овча купел", като този път ще играе под ръководството на своя баща.

Все пак трябва да отчетем, че макар легендарен играч за родния си Реал Сосиедад и Барселона, спечелил общо шест титли на Испания с двата клуба, Бакеро не е особено успешен треньор.

Носителят на КЕШ с Барса през 1992-а е работил в шест различни клуба, като за последно е практикувал теньорската професия преди 10 години.

Той започна начело на мексиканския Пуебла, където е освободен след само една победа в осем мача. След това идва сезона с дублиращия тим на Малага, преди Бакер да застане начело на Реал Сосиедад.

Макар като играч той да е една от най-големите легенди на баските, Бакеро остава само пет месеца начело, в които записва една три успеха.

Той пробва късмета си и в Полша, където за две години и половина води тимовете на Полония и Лех Познан, докато последната му треньорска работа е свързана с перуанския Хуан Аурих през 2013-а.