Славия представи четирима нови футболисти на старта на зимната си подготовка. Владимир Николов, Кристиян Георгиевски, Нато Гастана, както и Велко Йеленкович ще носят екипа на столичани през 2023 година.

21-годишният нападател Николов е младежки национал на България и е бивш футболист на австрийския Адмира Вакер. Георгиевски е на 19 години и е юноша на Работнички Скопие от Република Северна Македония. Гастана е роден във Франция, но е с малийски произход, а до момента е играл в трета френска дивизия. 19-годишният сърбин Йеленкович ще се присъедини към "белите" в следващите дни. Той е централен бранител и до момента носи екипа на Войводина Нови Сад.

Славия ще се подготвя в турския курорт Анталия между 11 януари и 1 февруари, като ще изиграе и пет контролни срещи. Съперници в тях ще бъдат Младост Лучани (Сърбия), Кизилжар (Казахстан), Марибор (Словения), както и руските Факел Воронеж и Оренбург.

Наставникът на Славия Златомир Загорчич говори пред репортерите преди първата тренировка на "белите" за 2023 година. Специалистът призна за интерес към националния вратар Светослав Вуцов, но добави, че въпросът трябва да бъде зададен на началниците в най-стария столичен клуб. Заги каза още, че ще е идеално, ако славистите достигнат до евротурнирите.

"Надявам се добре да се подготвим в Турция, да няма контузии и новите момчета да ни помогнат да имаме още по-добри резултати. Здраве и добри игри си пожелаваме. Славия е отбор, който разчита на младите момчета от школата, ще получат шанс всички. Селекцията никога не свършва във футбола - ако се отвори нещо интересно за Славия, ще реагираме. Имахме нужда от подсилване най-много в защита и нападение. Надявам се да постигнем по-силни резултати и по-добри игри.

На 100% утре пристига синът на Йеленкович. Ако има някакви продажби, ще се реагира. Утре ще пристигне и Дарко Тасевски. Най-важното е да няма контузии и да се подготвим най-добре. За Светослав Вуцов питайте шефовете на клуба, има интерес, ще видим какво ще стане. Не става въпрос само за Светльо, а и за други футболисти. Моята работа е там на игрището.Ако успеем да се класираме за евротурнирите, ще е идеално, но не искам да вкарвам напрежение", каза Загорчич на стадион "Александър Шаламанов".

БТА