На 30 май 2020-а, погледите на всеки футболен фен по света ще са насочени към Истанбул.

Причината е, че на стадион "Ататюрк" двата най-силни европейски тима ще се изправят във финалния мач за трофея в Шампионска лига.

Почти цяла година по-рано - 340 дни, в Косово започна дългият и славен път към финала в Истанбул.

Сезонът в Шампионска лига по традиция бе открит от скромни полупрофесионални тимове, които едва ли някога ще видим дори и в групите на турнира, но и те получиха своя шанс за блеснат.

Шампионът на Сан Марино - Тре Пене, се изправи срещу този на Андора - Санта Колома, а стедионът бе неутрален и за двата тима - "Фадил Вокри" в Прищина, Косова.

На националния стадион на Косово, който е със 60 000 места по-малък от "Ататюрк", се събраха около 30 човека за този двубой, за да видят как Санта Колома пречели с 1:0.

Голът вкара 30-годишният испански нападател Хави Камучо. Може би финалът ще бъде решен от суперзвезда като Лионел Меси или Кристианои Роналдо, но пък герой в първия мач бе Камучо.

Няколко часа по-късно, на същия стадион бе ред за мач №2. Вече пред няколко хиляди фенове, косовският шампион Фероникели се изправи срещу този на Гибралтар - Линкълн Ред Импс.

Домакините спечелиха с 1:0, а герой бе Риза Хоти с гол в 3-ата минута.

След два дни, отново в Косово, победителите от двата мача - Фероникели и Санта Колома, ще определят кой да продължи в следващия кръг на Шампионска лига.

Отборът, който спечели двубоя, ще има за съперник уелския шампион ТНС.