"Левски" открито влезе в коалицията от клубове, които желаят оставката на ръководството на БФС.

Това е голямата новина след Общото събрание на акционерите, което се проведе на "Герена".

Очакванията бяха да се хвърли яснота около финансовото състояние на "сините", но темата остана на заден план. Вместо това, в края на 4-часовото заседание, мажоритарният собственик Наско Сираков обяви, че клубът категорично е срещу Борислав Михайлов и компания.

"Аз много добре отделям личните си отношения със служебните. Категорично съм против това управление на БФС, защото то е насочено срещу "Левски", отсече Сираков.

Сегашната му позиция рязко контрастира с негови думи след последния конгрес на БФС. Тогава Сираков обяви, че няма как "Левски" да гласува срещу Михайлов, защото двамата бивши национали ги събира 40-годишно приятелство.

Колкото до същинския повод за Общото събрание - финансовите отчети, сигналите са разнопосочни.

Бившият член на Надзорния съвет и настоящ акционер - Петър Ганев, бе категоричен, че клубът се управлява непрозразчно и продължава да е в будна кома. Повод за думите му стана фактът, че "Левски" продължава да дължи огромна сума към НАП и не прави нищо, за да излезе от блатото.

"Ако продължаваме да стоим в будна кома, ще се случи това, което се случва вече 10 години. Към ноември отпадане от всякакви възможности за титла. Ще видим докъде ще се представим за Купата, след което и почти никакъв шанс за голям трансфер, който да ни помогне да си изчистим дълга. Абсолютно невъзможно е да продадем играч, който да погаси значителна част от дълга към НАП", песимист бе Ганев.

Настоящият изпълнителен директор Даниел Боримиров обаче бе на мнение, че състоянието на клуба в момента е по-добро. Той разкри, че клубът е успял да плати почти 2.5 милиона към главницата, която се дължи на Националната агенция за приходите.

Снимка: БТА

"Сините" очакват, че скоро задълженията по това направление ще слязат под психологическата граница от 10 милиона лева.

"На всички въпроси успяхме да дадем отговор, така че тази информация, която излизаше в медиите, че няма прозрачност, сега на всички им стана ясно и им се даде правилният отговор. Нещата цифром и словом са доста по-добри от последни години", обяви Боримиров.

Колкото до темата за бъдещето на треньора Николайк Костов - тя не е била в дневния ред на събранието.