След продължилия почти три часа Изпълком на Българския футболен съюз, бяха взети важни решения за родния фтубол.

Естествено, че акцентът бе назначението на Ясен Петров за национален слекеционер, което е и новината на деня.

Обяви я вицепрезидентът Емил Костадинов, който пое отговорност, че предложението е лично негово, изтъкна и своите мотиви.

"Имаше предложения за други селекционери, но в крайна сметка се спряхме на Ясен Петров. Четох в медиите, че Венци Стефанов е предложил това. Той не знаеше нищо за това. Аз предложих Ясен Петров да е национален селекционер.

Ясен Петров има по-голям опит като старши треньор. Бил е в чужбина, има опит. Поставихме му за цел да обнови отбора. Водещото не са парите, а резултатите и изграждането на един боеспособен отбор. Резултатите през последната година не бяха такива, каквито ни се искаше да бъдат", сподели той.

Друга новина от Изпълкома е, че Съдийската комисия към БФС ще има нов шеф. Това е Костадин Гергинов, който заменя на поста Костадин Стоичков.

Като причини бяха посочени многото фрапантни грешки на реферите, които съпътстват всеки кръг от Първа лига.

Одобрен е и договорът за въвеждането на системата ВАР в България, който се очаква да бъде подписан в близките дни.

Добрите новини са, че по всяка вероятност системата ще бъде въведена за плейофната фаза на родния шампионат. Не бе уточнено дали става въпрос само за мачовете в първата шестица или за целия шампионат.

Основна тема бе и Конгресът, който продължава да се отлага вече почти година, като причината е според управляващите е пандемията.

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев намекна, че Конгрес може да няма до следващия януари, когато изтича мандата на този Изпълком. Според него няма да е рентабилно да се провежда такова мащабно събитие, за да се избере президент, който да управлява няколко месеца.

Ако това се случи, то временното ръководство на БФС ще остане начело на фтубола ни повече от две години.