Разликата в класите между Лудогорец и Аякс се е оказала решаваща. Това признаха в лагера на "орлите" след домакинското 1:4 в първия плейоф за влизане в груповата фаза на Лига Европа.

Треньорът на българския тим Ивайло Петев заяви, че отборът му не е играл толкова зле и резултатът не е особено реален. Като също така призна, че след този резултат Лудогорец на практика трябва да концентрира силите си не за реванша, а в Първа лига и очертаващите се двубои в Лига на конференциите.

"Не може да се срамуваме от играта си през втората част. Нещо, което не можем да си позволим, е начинът, по който допуснахме първите три гола. През второто полувреме играхме по-добре, трябва да си извадим поуките. Трябва да насочим вниманието си към първенството и Лигата на конференциите. Бяхме плахи. Може би имахме прекалено голям респект от Аякс. Изглеждахме неубедителни и нерешителни в определени моменти. Отборът на Аякс не ни направи много положение, но не играхме на нужното ниво

През втората част от пейката играчите донесоха ентусиазъм и повлияха на играта. Имахме много добри ситуации, но за жалост, вкарахме само един гол. На реванша ние трябва да изглеждаме така, както изглеждахме през втората част. Трябва да играем без страх и без респект", обясни Ивайло Петев.

Подобно бе и мнението на вкаралия дузпата за Лудогорец Оливие Вердон, който също отчете видимата разлика в класите между двата отбора.

"Знаехме, че Аякс е наистина голям отбор, но вярвахме и в себе си. През второто полувреме стояхме по-добре, но не успяхме да си реализираме положенията. Мисля, че не бяхме прекалено респектирани от Аякс. Имахме нужда да се адаптираме към двубоя. Срещу опонент като Аякс трябва да се защитаваш на 101% процента. През следващата седмица ще работим за по-добър резултат. Нямаме какво да губим. На полувремето треньорът ни даде увереност и имахме повече кураж. Трябва да бъдем по-спокойни. Знаем, че ще бъде много трудно да наваксаме пасива си, но не трябва да губим вярата в себе си", сподели Вердон.