Серхио Рамос вече не е футболист на ПСЖ. Изненадващата новина дойде само 24 часа преди последния мач на френския гранд за сезона - срещу Клермон.

Договорът на 37-годишния защитник изтичаше на 30 юни, като никой във Франция не очакваше раздялата да бъде обявена преждевременно и по този начин. Най-малкото - от уважение към легендарния статут на Рамос в световния футбол.

Новината бе потвърдена официално от ПСЖ, а Рамос написа на сбогуване:

"Утре е специален ден, утре ще кажа довиждане на още една фаза в моя живот, довиждане на ПСЖ. Не знам на колко места може човек да се почувства у дома, но без съмнение ПСЖ, феновете им и Париж са едно от тях за мен. Благодаря ви за двете специални години, в които можех да играя във всички турнири и да дам най-доброто от себе си. Ще се изправя пред нови предизвикателства, ще нося различни цветове, но преди това, за последно Allez Paris".

Така на практика бившият испански национал вече е свободен агент и може да си търси нов клуб. Той пристигна на "Парк де Пренс" през лятото на 2021 година със свободен трансфер, след като си тръгна от Реал Мадрид. С "белите" Рамос спечели 4 пъти Шампионска лига, което така и не му се отдаде като възможност в Париж.

За ПСЖ изигра 57 мача във всички турнири, в които отбеляза пет гола.

Раздялата с Рамос идва само няколко дни, след като от клуба обявиха, че и Лионел Меси напуска клуба след края на сезона.