https://sja.sportradar.com/w/DirBG/14749741/013100

Ботев (Пловдив) победи Славия с 1:0 в Коматево в среща от 21-ия кръг на Първа лига.

Двубоят бе много напрегнат и изнервен не само заради залога, но и заради слабите съдийски отсъждания, които породиха спорове.

Ботев вкара чрез Антонио Вутов още в десетата минута след фантастична асистенция на Тодор Неделев, който изведе съотборника си зад защитата.

В герой за "канарчетата" се превърна вратарят Даниел Кайзер, който направи няколко фантастични спасявания. Само през първото полувреме спаси опасни последователни удари на Радослав Кирилов, а след това и на Славчо Шоколаров.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/14749741/113100

В 52-та минута започнаха първите големи нерви. Цветелин Чунчуков и Кристиян Димитров бяха готови да се сбият, но съдията и съотборниците им ограничиха сблъсъка само до обидни реплики.

В хода на двубоя погрешно бяха отсъдени няколко засади, които допълнително нажежиха обстановката.

10 минути преди края удар на Дарко Тасевски бе спасен фантастично от Кайзер, който по чудо улови топката, след като тя се озова до гол линията. Страхотна намеса.

В 88-та минута Славия остана с човек по-малко, когато вратарят Емануеле Джерия връхлетя върху Антонио Вутов. Нападателят на пловдивчани игра първи с топката, но тя срещна и крака на стража. Последният нямаше накъде да отиде, но съдиите сметнаха, че заслужава червен картон. Решението "взриви" скамейката на Славия и децибелите в Коматево се покачиха двойно.

Георги Петков неподготвен трябваше да влезе в игра и се забави с преобличането си. То му отне 3-4 минути и съдията отсъди 6-минутно продължение. За учудване на всички обаче Георги Давидов свири край на 4 минути 25 секунди. Това допълнително изнерви "белите".

Победата носи на Ботев актив от 38 точки и те вече са на три зад третия Левски. Славия е на десета позиция с 24 точки.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/14749741-232-54403/083100