Чаканото с огромен интерес Общо събрание на Левски произведе очакваните новини, макар преди началото му заявките да бяха, че такива няма да има.

Иво Ивков ще бъде освободен от поста изпълнителен директор на клуба в следващите дни, а пък икономистът Петър Ганев бе освободен от поста си в Надзорния съвет.

Решения, които бяха взети по инициатива на мажоритарния акционер Наско Сираков, докато по-голямата част от залата, но с далеч по-малко акции в притежание, бе против тези решения.

Самият Сираков в минутите преди Общото събрание каза, че единствената цел е да се вдигне капиталът на клуба и друго новини няма да има, но това очевидно не отговаря на истината.

След събранието Сираков подмина медиите, а пък Иво Ивков сподели, че до официалното вписване на промените ще продължи да заема позицията си, след което ще я освободи.

"Моето освобождаване беше оповестено от мажоритарния собственик пред акционерното събрание. Не чух защо съм освободен. Няма скандали между този и онзи.

Всички носим отговорност за действията си. Аз нося отговорност за всяко едно мое движение през последната година и половина. Дано не загубим всичко това, което градихме през тези месеци. Притеснен съм!

Предстои да направя своята равносметка. Аз да размисля? Моята смяна беше току-що оповестена. Аз ще изпълнявам задълженията си добросъвестно до последния ден, в който съм вписан в Търговския регистър" сподели той.

А големият въпрос в "синята" общност след днешния ден е дали Станимир Стоилов ще последва Иво Ивков към изхода от "Герена", каквито опасения има.

При гласуването за освобождаването на Петър Ганев от Надзорния съвет дойде и първото напрежение в залата, защото феновете демонстративно напуснаха.

Председателят на "Левски на Левскарите" - Димитър Костадинов сподели, че случващото се е фарс, а следващия ход на хората около Сираков е отстраняването на Стоилов.

Повече за казаното от Костадинов вижте тук >>>

Снимка: Bulphoto

Скандалите по високите етажи на "Герена" не бяха тайна в последните седмици, а се оказа, че те са започнали доста месеци назада във времето.

Основната причина за тях е различното виждане за бъдещето на клуба, което Ивков и Сираков имат. Още по-притестнително за клуба е, че огромната част от феновете са на страната на Стоилов и Ивков в този спор, като не е ясно каква ще е тяхната реакция, каквото може да има още при следващото домакинство на Локомотив (София) в събота.

Снимка: Bulphoto