Фамилия Аниели обмисля да продаде италианския гранд Ювентус след близо 75 години участие в управлението на клуба. Холдингът "Екзор", който е контролиран от популярното семейство и е базиран в Нидерландия, не намира последните финансови резултати на клуба за достатъчно добри, а по информаци на вестник "Ил Джорнале" от днешния му брой, последните съдебни неволи, свързани с "бианконерите", не са никак по вкуса на шефовете.

С оглед на всичко, случващо се в торинския гранд, от "Екзор" смятат, че цената на клуба трябва да бъде най-малко 1.5 милиарда евро.

През миналия сезон Ювентус бе санкциониран от УЕФА и бе изхвърлен от европейските клубни турнири за настоящата кампания - 2023/2024. На отбора бяха отнети 10 точки заради обвинения във фалшиво счетоводство, като в крайна сметка футболистите успяха да се преборят за седмото място в Серия "А", но това не е от значение заради санкцията от европейската футболна централа.

По-рано през годината обвинения бяха повдигнати на Андреа Аниели и 11 други бивши ръководители на отбора.

Юве се представя добре от началото на новия сезон, като в три шампионатни мача няма загуба. Двете победи и равенството за момента отреждат на тима третото място във временното класиране на първенството на Апенините.

Заради наказанието от УЕФА, единственото, което остава на торинци е да се концентрират върху Серия "А".