Италия няма да прави треньорска рокада, въпреки че се издъни чутовно и няма да участва на световното по футбол в Катар.

След резила срещу Северна Македония индикациите бяха, че селекционерът на скуадрата Роберто Манчини ще се раздели с работата си.

Самият Манчини заяви веднага след шокиращото поражение, че бъдещето му е неясно и не е изключено сам да се оттегли. След като страстите се успокоиха обаче, той заяви, че няма да подава оставка.

"Говорихме тези дни. Смятам, че идеите ни се препокриват. Ще водим тепърва разговори. Нека сега се фокусираме върху следващия си мач (плейоф за третото място срещу Турция утре), след което ще мислим как да се подобрим в бъдеще.

Предстои ни тежък мач. Въпреки огромното разочарование, съм доволен, че се оценява свършената от мен работа последните четири години. Триумфът на европейското не беше единственото хубаво нещо, което постигнахме. Момчетата заслужават похвали. Те са специални", заяви

Спецът бе категоричен, че националите изобщо не е трябвало да минават през плейофите за световното, а да спечелят квалификационната си група и да се класират директно.

"Трябваше да сме спечелили квалификационната група с поне 2 точки повече от Швейцария. В Базел трябваше да бием с 3:0. От септември нямаме късмет и не мога да обвинявам моите играчи за това. Не сме перфектни. Направихме грешки, като пропуснахме много шансове. Мисля, че всички помнят мача в Базел. Трябваше да вкараме поне два гола. Не искам да се оправдаваме", продължи наставникът на италианците.

За финал Манчини, за чийто пост се спрягаха Фабио Канаваро и Карло Анчелоти, бе категоричен, че Италия е щяла да спечели световното, ако се бе класирала.

"Наблюдаваме млади футболисти. Сегашният отбор можеше да спечели световното. Със сигурност ще направим някои промени за следващите мачове. Вече мислим за европейското след две години, трябва да подготвим отбора и да се класираме. Исках да спечеля еропейско и световно. Ще трябва да почакам за мондиала, но обичам работата си. Махаме настрана разочарованието и продължаваме напред", обобщи слекенционерът на скуадрата, чийто договор е до 2026 година.