Представителите на отборите от Втора лига съвсем очаквано не постигнаха съгласие около бъдещето на настоящото първенство.

От Българския футболен съюз дадоха шанс на клубовете сами да изберат дали да доиграят остатъка от шампионата или той да бъде прекратен с приемането на настоящото класиране за крайно.

Различията между отборите доведоха до там, че съдбата на Втора лига ще бъде решена от БФС по време на утрешния Изпълком.

Днес представителите на водещите тимове изразиха претенциите си, а от името на всички след срещата говори Кристиян Добрев, който е спортен директор на столичния Септември.

"Ние няма как да вземем решение, то ще бъде взето от Изпълкома. Проведохме разговори и споделихме мненията си. Всеки клуб си защитава вижданията, по някои въпроси имаме допирни точки, по други силно се разминаваме. Нашето е, че е най-добре краят на шампионата да се определи по спортен път. Дали ще сме доволни или не ще трябва да се съобразим с това решение. Пълно щастие няма и все някой няма да е доволен, каквото и да се реши".

Не е тайна, че Септемвеи е за доиграване на шампионата, защото е на три точки зад лидера ЦСКА 1948 и смята да се бори за първото място.

Подобна е позицията на Локомотив (София). "Железничарите" за четвърти, на три токи от третия Монтана.

Ако първенството бъде прекратено, то ЦСКА 1948 ще е първи и печели директна промоция. Септември и Монтана ще играят баражи срещу тимове от Първа лига, а Локомотив ще остане с празни ръце.

Доиграването обаче изглежда малко вероятно, защото заради финансови трудности, вече почти половината отбори обявиха, че няма да могат да завършат първенството.