Футболистите на Швеция отказаха да излязат за второто полувреме на европейската квалификация срещу Брюксел в Белгия, след като стана ясно, че двама шведски запалянковци са били застреляни в часовете преди мача.

Жертвите са били с фланелки на националния отбор на скандинавската страна, а новината стана публично достояние чак след началото на двубоя. Ако това се бе случило преди това, по всяка вероятност двата тима въобще нямаше да излязат на терена.

Първото полувреме на срещата завърши при резултат 1:1, а наличната към момента информация се допълва от това, че белгийските национали са съпричастни към решениетo на колегите си. Швeдските запалянковци, които пък са на трибуните на стадион "Крал Бодуен" в белгийската столица, са били посъветвани да не напускат съоръжението до второ нареждане.

Тепърва ще става ясно кога и дали въобще този мач ще се доиграе.

Резултатът е без особено значение за гостуващия тим, който няма шансове да се класира за Евро 2024.

Белгийците пък вече си осигуриха място на европейските финали, като единствено не е ясно дали те ще спечелят групата или това ще сторят преследвачите им от Австрия, класирали се за първенството по-рано днес.