Доскорошният първи избор на вратата на България - Пламен Илиев, напусна румънския гранд Динамо (Букурещ).

Причината е скандала с вече бившия треньор Мирча Редник и последвалите заплахи от ултрасите на столичния гранд.

Всичките проблеми за бившия страж на Левски и Лудогорец започнаха в края на миналата година, когато две груби негови грешки доведоха до загуба от Миовени с 1:2.

След мача треньорът на Динамо не спести публичните си критики към българския страж, а това само отприщи гнева на феновете, които и без това са доста изнервени от предпоследното място в класирането на любимия си тим.

В седмиците след мача Илиев непрестанно е бил заливан от обидни съобщения в социалните мрежи, а някои от тях дори са били със сериозни заплахи за здравето на вратаря.

Именно заради това той е изразил желание да разтроген с Динамо, където се озова в началото на сезона, след като бе трети избор на вратата на Лудогорец.

По всяка вероятност Илиев ще остане в Румъния, където ще отиде във втора дивизия, за да поммогне на Херманщад да постигне промоция.

Илиев е доста добре познато име в Румъния, където прекара четири сезона с отборите на Ботошани и Атра (Гюргево). След това той се завърна у нас и пазеше за шампиона Лудогорец, но в края на миналата година загуби титулярното си място, а с това и мястото в националния тим на България, за който има 19 двубоя.