Секретарят на Спортно-техническата комисия на БФС - Неделчо Михайлов, направи странен коментар за неясната ситуация около футболното ни първенство.

Всички мачове ще се играят без публика до второ нареждане, а потърсен от "Меридиан мач" да коментира евентуалното усложение на ситуацията, той сподели:

"Не съм баба Ванга и не мога ви кажа дали ситуацията ще се усложни. Ако се усложни, може да има и други мерки.

Отлагаме мача от Втора лига в следващия кръг, който е в Плевен. Все пак това е един от градовете, в които доказано вече имаме случаи на коронавирус и беше нормално там мач да няма. А за следващите седмици не мога да прогнозирам - виждате, че и в Европа не се знае какво ще става.

Това, което трябва да направим, е до 24 май да завършим първенствата на Първа и Втора лига, а до 31 май и баражите. След това почва европейско първенство, идват дати от календара на УЕФА и трябва да сме приключили вътрешните първенства", каза той.

Все още не е ясно как ще реагира БФС, ако броят на заразените с коронавирус у нас се увеличи. Най-крайни мерки на този етап са взети в Италия, която е най-засегнатата европейска страна. Там премиерът Джузепе Конте нареди всички спортни меропирятия до 3 април да бъдат отменени.