Враждите между фенове и президенти във футбола са нещо абсолютно обичайно, независимо за колко голям отбор говорим, или в кое първенство се състезава той.

Споровете между тифозите на Сампдория и колоритния президент на клуба Масимо Фереро обаче достигнаха до ниво заплахи за убийство.

Фереро е филмов продуцент, популярен с бохемския си начин на живот, който преди шест години закупи финалиста за КЕШ от 1992-а, като доброволно наследи 15 милиона евро дългове, натрупани от предишните ръководители.

Още в началото феновете бяха скептични, защото Фереро е от Рим, фен на Рома, като никога не е имал емоционална връзка със Сампдория.

Под негово ръководство клубът се лута между 10-а и 15-а позиция в продължение на пет сезона, а феновете многократно заявяваха своето недоволство.

Чашата преля, когато Фереро провали опитите за закупуване на клуба от американски консорциум, управляван от клубната легенда Джанлука Виали.

Провалената сделка отприщи истински гняв, като редица нецензурни транспаранти се появиха из град Генуа. Масимо Фереро дори получаваше заплахи по телефона.

Пратка с куршуми обаче бе нещото, което накара Фереро да потърси помощ от полицията в Рим, където живее. Това е запазена марка на италианската мафия, която служи като смъртна заплаха.

Абсурдно е да мислим, че може да се стигне до подобен сценарий, но пък действията на въпросния фен ясно показват, колко нежелан е Фереро в Генуа.

Снимка: Getty images/Gulliver photos